Zonnepanelen Raamsdonksveer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Raamsdonksveer? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Via zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze website check je uitgebreide details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Raamsdonksveer!

zonnepanelen installateur 4941
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4941
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Raamsdonksveer april 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.geertruidenberg.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Geertruidenberg. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Geertruidenberg zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Raamsdonksveer
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Raamsdonksveer kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij een half miljoen woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Raamsdonksveer schommelen tussen de €4700 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €636,75 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Raamsdonksveer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3625 – €4350€390
2271011€5075 – €5600€675
3333016€5900 – €6100€800
4411018€6550 – €6850€890
5436020€7000 – €7300€1000
6487021€7525 – €7975€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Raamsdonksveer bekijk jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Raamsdonksveer is 3090 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Raamsdonksveer?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-raamsdonksveer

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Raamsdonksveer vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies je moeiteloos een deskundige monteur in je woonplaats. Verscheidene installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Raamsdonksveer.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Geertruidenberg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Raamsdonksveer op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4940, 4941, 4942).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!