Zonnepanelen Wierum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Wierum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze tool check je accurate informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wierum!

zonnepanelen installateur 9141
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9141
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wierum juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.dongeradeel.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Dongeradeel. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Dongeradeel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wierum
Direct zonnepanelen bestellen? In Wierum kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 650.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wierum liggen tussen om en nabij de €5000 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Oxxio betaal je hiervoor wel €686,25 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wierum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3600 – €4425€430
2279012€5225 – €5725€500
3331016€5975 – €6225€725
4384018€6550 – €6675€890
5431019€6925 – €7250€1020
6503021€7600 – €7950€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Wierum ontdek je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wierum is 2470 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 panelen van 295 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wierum?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wierum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wierum vergelijken? Dankzij het advies hieronder kies jij snel en eenvoudig een erkende expert in de buurt. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Definieer de aard van het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Wierum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wierum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 9141).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!