Zonnepanelen Wetsens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Wetsens? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker tref je accurate toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wetsens!

zonnepanelen installateur 9122
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9122
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wetsens maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.dongeradeel.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Dongeradeel. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Dongeradeel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wetsens
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wetsens zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan bedraagt dit al €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Circa 750.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wetsens liggen tussen de €4100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in circa 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €659,25 (tarief maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wetsens kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117206€3450 – €4325€410
2274013€5025 – €5900€575
3352015€6075 – €6150€725
4387016€6500 – €6800€950
5445019€6950 – €7200€1030
6495023€7450 – €7950€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Wetsens vind jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wetsens bedraagt 2470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Wetsens?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wetsens

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Wetsens vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een deskundige monteur in de regio. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Wetsens.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wetsens op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9122).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!