Zonnepanelen Aalsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Aalsum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze website lees je samengestelde informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Aalsum!

zonnepanelen installateur 9121
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9121
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aalsum maart 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.dongeradeel.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Dongeradeel. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Dongeradeel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Aalsum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Aalsum kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Aalsum liggen tussen om en nabij de €4800 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio betaal je hiervoor wel €657 (prijs maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Aalsum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3675 – €4300€440
2294011€5200 – €5600€500
3344014€6000 – €6050€850
4389018€6525 – €6625€910
5455019€6925 – €7200€1010
6517021€7700 – €7925€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Aalsum tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aalsum bedraagt 2470 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Aalsum?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aalsum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Aalsum vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vergelijk je vandaag nog een uitstekende expert in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets het soort woning. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Aalsum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aalsum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9121).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!