Zonnepanelen Ternaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ternaard? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door onze website ontdek jij accurate info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ternaard!

zonnepanelen installateur 9145
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9145
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ternaard maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.dongeradeel.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Dongeradeel. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Ternaard
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ternaard kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5900), dan bedraagt dit al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 650.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ternaard fluctueren tussen de €5200 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €693 (kosten maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ternaard kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3650 – €4425€440
2296011€5275 – €5650€525
3359016€6000 – €6200€800
4410016€6300 – €6700€920
5437020€6950 – €7300€970
6516021€7450 – €7850€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Ternaard zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ternaard bedraagt 2470 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Ternaard?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ternaard

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ternaard vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vind je vandaag nog een goede vakman in jouw streek. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Ternaard.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ternaard op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9145).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!