Zonnepanelen Moddergat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Moddergat? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze tool tref je uitgebreide adviezen over zonnepanelen kopen in Moddergat!

zonnepanelen installateur 9142
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9142
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Moddergat maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.dongeradeel.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Dongeradeel. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Moddergat
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Moddergat kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 650.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Moddergat zitten vaak tussen de €4600 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €688,5 (onkosten maart 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Moddergat bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117107€3625 – €4325€390
2296013€5100 – €5775€550
3358014€5900 – €6075€800
4397017€6525 – €6750€900
5432019€6950 – €7125€970
6520023€7500 – €8125€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Moddergat tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moddergat bedraagt 2470 kWh. Dit staat voor plusminus 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Moddergat?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-moddergat

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Moddergat vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vind je binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in de regio. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer duidelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Moddergat.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Moddergat op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9142).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!