Zonnepanelen Hantumhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Hantumhuizen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze website check jij toepasbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hantumhuizen!

zonnepanelen installateur 9144
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9144
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hantumhuizen maart 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.dongeradeel.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Dongeradeel. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Dongeradeel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hantumhuizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hantumhuizen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hantumhuizen liggen tussen om en nabij de €4100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en NLE betaal je daarvoor ongeveer €690,75 (kosten maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hantumhuizen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3650 – €4425€420
2302012€5150 – €5900€650
3327014€6100 – €6025€725
4384016€6375 – €6850€880
5459019€7000 – €7250€1030
6494021€7450 – €7950€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Hantumhuizen bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hantumhuizen bedraagt 2470 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Hantumhuizen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hantumhuizen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hantumhuizen vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je in enkele stappen een erkende vakman in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Hantumhuizen.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hantumhuizen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9144).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!