Zonnepanelen s Gravenmoer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in s Gravenmoer? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Met een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in s Gravenmoer!

zonnepanelen installateur 5109
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5109
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s Gravenmoer mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.dongen.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Dongen. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Dongen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in s Gravenmoer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In s Gravenmoer kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5775), dan is jouw winst al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 600.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in s Gravenmoer komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in s Gravenmoer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3575 – €4300€410
2280013€5100 – €5825€650
3343016€6000 – €6275€725
4412016€6300 – €6800€930
5468020€6900 – €7225€1010
6507021€7425 – €8200€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck s Gravenmoer bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in s Gravenmoer bedraagt 3340 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in s Gravenmoer?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-gravenmoer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in s Gravenmoer vergelijken? Middels het advies hieronder zoek jij vandaag nog een professionele vakspecialist in jouw streek. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in s Gravenmoer.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Dongen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in s Gravenmoer op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Dongen, ’s Gravenmoer)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5109).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!