Zonnepanelen Numansdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Numansdorp? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl check je veelzijdige tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Numansdorp!

zonnepanelen installateur 3281
 • Snelle terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Numansdorp juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.cromstrijen.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Cromstrijen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Cromstrijen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Numansdorp
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Numansdorp kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan profiteer je al van een korting van €1034,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 750.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Numansdorp liggen tussen de €4500 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €614,25 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Numansdorp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3550 – €4275€380
2280011€5000 – €5800€600
3342016€6000 – €6125€725
4416016€6425 – €6775€880
5438020€7025 – €7275€1030
6520023€7500 – €8175€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Numansdorp bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Numansdorp is 3220 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Numansdorp?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-numansdorp

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Numansdorp vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in de buurt. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Numansdorp.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Cromstrijen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Numansdorp op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Numansdorp, Klaaswaal)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3280, 3281).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!