Zonnepanelen Klaaswaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Klaaswaal? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze tool check je uitgebreide raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Klaaswaal!

zonnepanelen installateur 3286
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3286
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klaaswaal juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.cromstrijen.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Cromstrijen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Cromstrijen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Klaaswaal
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Klaaswaal kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 500.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Klaaswaal liggen tussen om en nabij de €4400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €618,75 (tarief juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Klaaswaal is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3625 – €4350€430
2310013€5100 – €5875€650
3346015€5900 – €6275€875
4400018€6475 – €6700€880
5463020€6975 – €7225€960
6493021€7600 – €8000€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Klaaswaal tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klaaswaal is 3220 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Klaaswaal?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klaaswaal

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Klaaswaal vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer expliciet het huis. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Klaaswaal.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Cromstrijen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Klaaswaal op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Numansdorp, Klaaswaal)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3286).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!