Zonnepanelen Veenoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Veenoord? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Door de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je praktische gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Veenoord!

zonnepanelen installateur 7844
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7844
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veenoord mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.emmen.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Emmen. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Emmen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Veenoord
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Veenoord zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan loopt dit al op tot €1155. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Veenoord fluctueren tussen de €5300 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €690,75 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Veenoord bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3625 – €4400€390
2300011€5075 – €5800€575
3358014€6075 – €6125€700
4418018€6450 – €6750€890
5442020€7100 – €7300€970
6484023€7675 – €8125€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Veenoord tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veenoord is 2990 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Veenoord?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veenoord

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Veenoord vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind jij in enkele stappen een goede specialist in je postcoderoos. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort huis. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Veenoord.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Veenoord op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7844).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!