Zonnepanelen Best kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Best? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze website tref je toepasbare details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Best!

zonnepanelen installateur 5681
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Postcode5681
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Best juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.gemeentebest.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Best. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Best zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Best
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Best kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5775), dan is het voordeel al €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Best komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in pakweg 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Best kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3700 – €4300€420
2302012€5175 – €5675€675
3354014€6050 – €6225€775
4403018€6300 – €6750€940
5468020€7100 – €7225€1020
6520023€7500 – €8200€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Best bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Best bedraagt 3450 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Best?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-best

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Best vergelijken? Dankzij onze stappenplan heb je zonder problemen een deskundige vakman in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Best.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Best.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Best op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Best)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5680, 5681, 5682, 5683, 5684, 5685).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!