Zonnepanelen Nuenen, Gerwen en Nederwetten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker tref jij actuele adviezen over zonnepanelen kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten!

zonnepanelen installateur 5671
 • Snelle terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nuenen, Gerwen en Nederwetten juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.nuenen.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nuenen, Gerwen en Nederwetten bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan pak je al €1102,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten fluctueren tussen de €4300 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €654,75 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3400 – €4325€390
2295011€5100 – €5725€550
3320015€5900 – €6150€700
4419017€6425 – €6825€930
5442020€6925 – €7125€1000
6488022€7650 – €7800€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Nuenen, Gerwen en Nederwetten check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is 3390 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nuenen-gerwen-en-nederwetten

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs tref je in een zeer korte periode een goede vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Nuenen, Gerwen, Nederwetten)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5670, 5671, 5672, 5673, 5674).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente