Zonnepanelen Ulicoten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ulicoten? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je accurate adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ulicoten!

zonnepanelen installateur 5113
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5113
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ulicoten april 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.baarle-nassau.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Baarle-Nassau. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Baarle-Nassau zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ulicoten
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ulicoten zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan pak je al €1218. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 750.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ulicoten liggen tussen om en nabij de €5200 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €670,5 (prijspeil april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ulicoten bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3425 – €4275€440
2288013€5200 – €5750€650
3353015€6075 – €6175€750
4390017€6525 – €6600€880
5438020€6900 – €7175€970
6494021€7450 – €7950€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Ulicoten lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ulicoten is 3530 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ulicoten?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ulicoten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Ulicoten vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies je in korte tijd een betrouwbare monteur in de buurt. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de aard van het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Ulicoten.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Baarle-Nassau.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ulicoten op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Baarle – Nassau, Ulicoten, Wijk 02)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 5113).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!