Zonnepanelen Castelre kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Castelre? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze tool vind je veelzijdige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Castelre!

zonnepanelen installateur 5114
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5114
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Castelre juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.baarle-nassau.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Baarle-Nassau. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Baarle-Nassau zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Castelre
Direct zonnepanelen bestellen? In Castelre kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5825), dan is jouw winst al €1223,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Castelre variëren tussen de €4100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €672,75 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Castelre kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3425 – €4425€410
2304013€5150 – €5825€675
3342015€6025 – €6125€725
4381017€6375 – €6725€940
5431020€7025 – €7225€970
6493023€7425 – €8125€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Castelre ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Castelre is 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Castelre?

Voor het leggen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-castelre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Castelre vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een uitstekende installateur in jouw omgeving. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de aard van de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Castelre.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Baarle-Nassau.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Castelre op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Baarle – Nassau, Ulicoten, Wijk 02)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5114).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!