Zonnepanelen Heerjansdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Heerjansdam? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Via de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze website check je waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Heerjansdam!

zonnepanelen installateur 2995
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode2995
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heerjansdam juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.zwijndrecht.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Zwijndrecht. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Zwijndrecht kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Heerjansdam
Direct zonnepanelen bestellen? In Heerjansdam zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heerjansdam fluctueren tussen de €4300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Heerjansdam is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119808€3625 – €4350€430
2278012€5150 – €5825€525
3359016€6075 – €6225€775
4416016€6475 – €6625€930
5470019€7025 – €7125€1020
6486021€7450 – €8075€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Heerjansdam vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heerjansdam bedraagt 2810 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Heerjansdam?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heerjansdam

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Heerjansdam vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf het type woning. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Heerjansdam.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Zwijndrecht.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heerjansdam op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Walburg, Centrum, Noord, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Verspreide bebouwing, Bebouwde kom Heerjansdam, Landelijk gebied Heerjansdam)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2995).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!