Zonnepanelen Riel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Riel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze website check jij accurate adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Riel!

zonnepanelen installateur 5133
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5133
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Riel juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.goirle.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Goirle. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Goirle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Riel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Riel kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan pak je al €971,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 500.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Riel variëren tussen de €4000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in pakweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €684 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Riel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3600 – €4300€400
2296011€5300 – €5800€500
3340015€6050 – €6050€875
4409018€6325 – €6725€910
5466019€7050 – €7300€980
6511021€7675 – €8175€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Riel zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Riel is 3520 kWh. Dit staat voor plusminus 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Riel?

Voor zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-riel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Riel vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind jij moeiteloos een professionele installateur in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Riel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Goirle.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Riel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Goirle-Centrum, Grobbendonck, De Groote Akkers, De Hoge Wal, Abcoven, Wildackers, ’t Ven, De Boschkens, De Hellen, De Nieuwe Erven, Hoogeind, Sportpark Van den Wildenberg, Bedrijventerrein Tijvoort, Verspreide huizen Goirle, Riel, Bedrijventerrein Riel, Sportpark De Krim, Verspriede huizen Riel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5133).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!