Zonnepanelen Cromvoirt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Cromvoirt? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze website doorzoek jij accurate aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Cromvoirt!

zonnepanelen installateur 5266
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5266
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cromvoirt april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.vught.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Vught. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Vught is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Cromvoirt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Cromvoirt bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5075), dan is het voordeel al €1065,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 500.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Cromvoirt variëren tussen de €4300 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €632,25 (tarieven april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Cromvoirt bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3525 – €4200€420
2301011€5300 – €5675€525
3342015€6050 – €6100€700
4403017€6400 – €6825€900
5470020€6975 – €7200€980
6506023€7625 – €8075€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Cromvoirt zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cromvoirt bedraagt 3220 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Cromvoirt?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cromvoirt

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Cromvoirt vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een goede expert in de regio. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Cromvoirt.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Vught.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Cromvoirt op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Vught, Vught-Zuid, Cromvoirt)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 5266).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!