Zonnepanelen Lierop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lierop? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze website tref je uitgebreide details die helpen bij zonnepanelen kopen in Lierop!

zonnepanelen installateur 5715
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5715
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lierop juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.someren.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Someren. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Someren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Lierop
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Lierop kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan pak je al €1029. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 800.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lierop fluctueren tussen de €4700 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je al snel €670,5 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lierop kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3500 – €4500€420
2279011€5200 – €5725€650
3333016€6100 – €6050€875
4384017€6475 – €6850€900
5463019€6925 – €7200€1020
6490023€7700 – €8000€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Lierop tref je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lierop is 3570 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Lierop?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lierop

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lierop vergelijken? Door middel van onze stappenplan kies jij moeiteloos een goede expert in je postcoderoos. Verscheidene bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Lierop.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Someren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lierop op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Someren, Lierop, Someren-Eind, Somerense Heide, Wijk 09)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5715).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!