Zonnepanelen Nuenen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Nuenen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door zonnepanelenrevolutie.nl tref jij toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nuenen!

zonnepanelen installateur 5671
 • Een lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nuenen april 2023

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.nuenen.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Nuenen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nuenen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4875), dan loopt dit al op tot €1023,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2023. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan een half miljoen huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nuenen liggen tussen de €5100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Oxxio betaal je al snel €668,25 (onkosten april 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nuenen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3550 – €4275€390
2309012€5050 – €5850€525
3350014€6025 – €6225€775
4400018€6450 – €6675€880
5468019€6950 – €7225€1010
6518023€7700 – €8200€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nuenen vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nuenen bedraagt 3390 kWh. Dit staat voor rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nuenen?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nuenen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nuenen vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan tref je zonder problemen een erkende expert in de buurt. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer duidelijk de woning. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Nuenen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nuenen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Nuenen, Gerwen, Nederwetten)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5670, 5671, 5672, 5673, 5674).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!