Zonnepanelen Oost West en Middelbeers kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oost West en Middelbeers? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze tool check je bruikbare toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oost West en Middelbeers!

zonnepanelen installateur 5091
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5091
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oost West en Middelbeers juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.oirschot.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Oirschot. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Oirschot kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oost West en Middelbeers
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oost West en Middelbeers kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5675), dan is jouw winst al €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oost West en Middelbeers variëren tussen de €4600 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oost West en Middelbeers bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118807€3475 – €4325€440
2305011€5275 – €5800€500
3320016€5950 – €6175€850
4403018€6500 – €6675€950
5435019€7075 – €7150€1010
6495023€7675 – €8075€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Oost West en Middelbeers ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oost West en Middelbeers bedraagt 3790 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Oost West en Middelbeers?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oost-west-en-middelbeers

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oost West en Middelbeers vergelijken? Met het advies hieronder vind jij moeiteloos een goede vakspecialist in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Oost West en Middelbeers.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij ook hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oirschot.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oost West en Middelbeers op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Oirschot, Spoordonk, Middelbeers en Westelbeers, Oostelbeers)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5090, 5091).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!